Wat wij uw hond bieden

  • Grote speelweides? Check!
  • Uren buiten rennen & ravotten onder ons toezicht? Check!
  • Ruime binnen verblijven? Check!
  • Vloerverwarming? Check!
  • Klimaatbeheersing? Check!
  • Persoonlijke benadering? Check!
  • Liefdevolle verzorging? Check!

Wij hebben zeer ruime binnenverblijven, voorzien van vloerverwarming die we naar behoefte (denk aan verschil per type ras) kunnen aansturen. Om het verblijf van de honden zo aangenaam mogelijk te maken, zorgen we altijd voor een maatje. En omdat we beweging en aandacht zo belangrijk vinden gaan de honden meerdere keren per dag de speelweides op. Rennen en ravotten met hun maatjes, dat zien we graag!

Het spelen op de weides wordt afgewisseld met rust in het pension. Voor iedere hond staat daar een mand(je) klaar.

In verband met de hygiëne zorgen wij voor alle dekens en manden in de verblijven, deze kunnen dus niet worden meegebracht. Wil je tijdig voor je komst voor een ontworm- en vlooienbehandeling zorgen?

Als je het prettig vindt kunnen we aan het einde van het pension je hond wassen, zodat deze weer fris met je mee naar huis gaat. 

Op vaste tijden, 2x per dag, worden de honden gevoerd. De puppy’s krijgen 3x per dag voer. De dagelijkse voeding voor je huisdier is in de prijs inbegrepen. Wil je eigen voer meenemen? Of heeft je hond medicijnen/supplementen nodig? Dat kan ook. Het is wel belangrijk dat u de originele verpakking meegeeft, met een duidelijke vermelding van: je naam, naam van het huisdier en de dosering.

Entingen

Welke entingen zijn verplicht? Uw hond dient geldig te zijn ingeënt tegen Hondenziekte, ziekte van Weil en Parvo-virus (oftewel de wettelijke entingen) plús de Kennelhoest.

Heeft u een titerbepaling uit laten voeren? Dan kunnen we op basis van het rapport van de dierenarts beoordelen of dit voldoende dekkend is. Let op: het blijft belangrijk om uw hond jaarlijks tegen de ziekte van Weil en Kennelhoest te blijven vaccineren. Voor deze besmettelijke ziektes is namelijk geen betrouwbare titerbepaling.

Controleer de entingen van uw dier op tijd. Zonder een geldig entingbewijs, bij een verlopen enting of bij een enting korter dan 14 dagen geven wij uw dier geen toegang. We geven geen restitutie als bij inchecken blijkt dat de entingen niet volledig/verlopen zijn. Mail gerust vooraf u dierenpaspoort, zodat we kunnen controleren of de gevraagde entingen gegeven (en nog geldig) zijn. Neemt u bij ieder bezoek uw dierenpaspoort (en evt. titerbepaling) mee?

Hondendagopvang

Zoekt u opvang tijdens uw werk? Of dagje uit? En/of voor het socialiseren? En vindt u beweging en aandacht voor uw hond belangrijk?  Dan is de hondendagopvang wellicht een goede oplossing. 

Op de grote speelweides gaan de honden meerdere keren per dag ravotten. Terwijl ze spelen in de roedel houden wij natuurlijk toezicht. En tussendoor kunnen ze samen met een maatje in de binnen verblijven rusten. 

 

Aan het einde van de dag zal uw hond vanwege het vele spelen en bewegen wellicht iets moe, maar zeker voldaan naar huis toe gaan.

Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden en de tarieven. We hebben momenteel enkel plek voor vaste wekelijkse opvang op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Tarieven

Dierenhotel Honden

Tarieven per dag

Laagseizoen Hoogseizoen (juli, augustus en schoolvakanties)
Kleine hond € 16,00 € 19,00
Middelgrote hond € 17,00 € 20,00
Grote hond € 18,00 € 21,00
Extra's:
Wassen en föhnen € 15,00/€ 18,00/€ 21,00 (afhankelijk van grootte en beharing)
Taxikosten naar dierenarts € 30,00 per keer
Medicijnen/supplementen € 1,00 per dag
Korting  € 1,00 per dag op pensiontarief voor 2e, 3e en 4e hond

Tarieven hondendagopvang: neem contact met ons op. 

Toelichting op tarieven

De tarieven voor het dierenhotel zijn per dag. De dag van brengen wordt altijd in zijn geheel gerekend, de dag van halen wordt voor de helft berekend indien u in de ochtend uitcheckt.

Kleine hond: Jack russell, Yorkshire terrier
Middelgrote hond: Friese stabij, Eng. Springer Spaniel, Border collie
Grote hond: Labrador retriever, Golden retriever, Boxer, Vizsla

Bijzonderheden

Voorwaarde voor een verblijf is een gesocialiseerde hond die gewend is om vrij met andere honden om te gaan. De hond is een roedeldier. Bij ons komt dat dagelijks naar voren doordat we met de roedels naar de speelweiden gaan. Ook verblijven de honden samen met een (of meer) maatjes in de kennel. Bepaalde rassen kunnen hier vanuit hun karakter minder goed mee omgaan.

Hondenrassen die vermeld staan op de Hoog-risico lijst (zoals Stafford, Rottweiler, Pitbull/Bull terriër en diverse dog-achtigen) en Mechelse herders nemen wij dan ook niet aan. Reuen dienen vanaf de leeftijd van 12 maanden gecastreerd te zijn.